De reden van de stilte...


Eén van de redenen dat er zo'n twee maanden tussen enkele blogs zat, is Dance Planet!

Dans is een onderdeel van mijn leven! Ik doe het al zo'n twintigtal jaar en zonder dans zou ik mijn energie niet kwijt kunnen. Vroeger danste ik mee met wedstrijden. Sinds de kindjes er zijn, waren die trainingen niet meer te combineren. Gelukkig hebben ze een groep opgericht de 'Jong volwassenen', daar was ik ontzettend blij mee. Want echt volwassen voelde ik mij nog niet en bij de 20-jarigen ook niet echt. Op woensdagnamiddag geef ik ook nog eens zelf dansles aan de allerkleinste, 3 à 4-jarigen.

Het voorbije verlengde weekend was het ons jaarlijks optreden: Dance Planet goes Classic(s)! Zo'n optreden vergt heel wat werk ... niet alleen het dansen, maar ook het maken van de kledij ;) En hier heb ik natuurlijk aan meegeholpen.

Voor de groep 'jong volwassenen' gebruikten we voor onze eerste dans de rokken die ik vorig jaar reeds maakte (toen had ik nog geen blog, dus zal ik die foto's ook eens posten).
Dit jaar werden ze dus opnieuw gebruikt ...
Maar deze rokken hadden dus vorig jaar mijn paasvakantie opgeslorpt :)

Dance Planet goes Classic(s) moest dit jaar nog specialer zijn ... we hadden een dansje op zo'n 4 verschillende stijlen (rumba, african, salsa en disco) De vraag voelde ik al aankomen ...
voor elk dansje een andere tenue dat gedurende de dans moest veranderen. Samen zijn we opzoek gegaan en dit is het resultaat:

1) Rumba: Het blauwe kleedje met een lange zwarte doek als rok.2) Salsa: Het blauwe kleedje3) Disco: Het blauwe kleedje wordt omgetoverd tot een glittertopje door middel van drukknoppen met daarbij een shortje.4) African: Alles uit :) Behalve de short en een zwart topje natuurlijk!Enkele sfeerfoto's met m'n zus:

17 kleedjes ging door mijn naaimachine en overlock ... er was dus weinig tijd om andere dingen te maken! Het patroontje is zelf getekend...

Natuurlijk ben ik ook super fier op mijn groepje en mijn dochtertje! Ook enkele foto's:Reacties

  1. Ja zo'n optredens zijn altijd leuk om te doen! Maar oooh zo vermoeiend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb je genomineerd voor het liebsteraward ... neem snel een kijkje op mijn blog
    http://minimusenco.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. 😍