Ciska

Ciska ... vrouwelijke variant van de Cisse! Een patroon van Zonen09 dat ik onmiddellijk kocht toen het in september/oktober 2014 uitkwam. Ik zag de prachtige exemplaren van de 3 finalisten (vooral de Recycle Cisse van VanJansen vond ik de max!) passeren en ik was meteen verkocht! Een patroontje dat ik voor mijn beide kinderen kan gebruiken.

Vakantie was gelijk aan opruimtijd - Mijn mama had nog allemaal restjes stof over van in de winkel. Ze gaf mij dit prachtig stofje en dacht dat ik hiermee nog wel iets moois kon maken. Ik was meteen verliefd op het stofje! Mijn eerste gedacht: "Dat wordt een Cisse!" Alé eigenlijk een Ciska, want ik wou een broek maken voor Jade.
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het een lange broek werd, maar het is uiteindelijk door wat tekort aan stof en doordat Jade lange benen heeft ... een short geworden. Een leuk wintershortje!

Zonen 09 patronen vallen naar mijn mening wel vrij klein uit... Ik tekende voor Jade een broek uit van 6 jaar. Ze wordt er pas 6 in januari ... maar het broekje is net gepast en ze is nu niet om te zeggen dat ze dik is. Nog een geluk dat er wat stretch in de stof zit ... Deze Cisse is wel volledig met elastiek ... ik durfde de ritsversie toch nog niet echt aan...

Reacties

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. 😍