Mix, maar is het ook een Match ?

Mix & Match zal ik in blogland niet echt meer moeten uitleggen! Het is een onderdeel van een wedstrijd van Compagnie-M waar je twee van haar patronen combineert met elkaar. 

De twee patronen die ik gebruikte van Compagnie-M zijn afzonderlijk heel leuk. Zowel de Julia als de Lotta die ik eerder maakte voor Jade worden hier veel gedragen ! Maar zou het ook een match zijn?

Het is een echte mix want voor het rokgedeelte gebruikte ik een katoentje van Soft Cactus en voor de Julia is dat een tricot die ik reeds vorig jaar kocht op een Stoffencircus. Iets dat ik eerder nog niet gemixt heb ;-)
De Julia begon voor Jade wat kort te worden aan haar armpjes maar voor de rest zat hij zeker nog goed. Dus nam ik toch nog de vijf jaar die ik eerder al had overgetekend (dat bespaarde me toch wat werk) en verlengde de mouwen een beetje.
De Lotta had ik deze zomer al voor Jade gemaakt, dus ook hier kon ik direct beginnen met het knippen van de stof!
Het beloofde dus een snel projectje te worden .... maar voor niets was minder waar. De Julia zat op een niets in elkaar. Wat ben ik toch blij met die overlock van mij :-)
Ook de Lotta verliep vrij vlot ... maar bij het aan elkaar zetten van de twee stukken... viel het eigenlijk allemaal nogal lomp uit. Dus heb ik de tailleband van de Lotta en Julia achterwege gelaten en zo aan elkaar gezet. Toch ontbrak er nog iets ... bovenaan was het iets te somber. Ik wou iets doen om dat wat op te vrolijken met het katoentje. Ik dacht aan een bloemetje of een strikje, maar veel stof had ik niet meer over ... eigenlijk alleen de tailleband die ik afgeknipt had van de rok. 
Dankzij mijn hulplijn (de mama) kwam het kraagje tot stand! Het was een fantastische oplossing, want nu komt het kraagje nog meer tot zijn recht en de gehele jurk ook!
Het is een echt speelkleedje geworden! 
Wat denken jullie een inzending waardig?

Reacties

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. 😍