Ik stel voor : mijn eigen plekje!

Het is hier vrij kalm geweest in het voorjaar ... schandalig toch! Niet dat er niet genaaid is geweest, maar ik kwam er gewoon niet toe om steeds te bloggen.
Ik moet zeggen dat het hier enorm druk geweest is ten huize jadeden. We zijn eind november verhuisd en dat heeft heel wat tijd in beslag genomen. Ik heb ook allerlei DIY projectjes ondernomen om ons huis een thuis te maken. En een naaidipje was een tweede oorzaak van de lange wachttijd.Een nieuw huis dus met jawel meer ruimte en de mogelijkheid om mijn eigen naaiplekje te maken. Daar ben ik natuurlijk heel fier op!
Hier moet ik mijn schoonvader en-oom toch wel even in de bloemetjes zetten voor het schilderen en behangen (zo blij met Orla Kiely behang erbij), maar ook de kasten in elkaar steken en het op-maat-gemaakte-bureau. Deze is volledig gerecycleerd: het was onze oude eettafel die we met de verhuis vernieuwd hebben. De draaistoel en kasten komen uit Ikea. De kast heb in voorzien van enkele lades hierin kunnen de stofjes netter weggelegd worden. Op termijn komt er nog een schuifdeur met spiegelglas want jezelf eens bekijken met je creatie-in-maak is ook belangrijk vind ik. Maar eerst nog wat sparen!
Ook mijn mama wil ik bedanken want het is dankzij haar dat er twee machines op mijn naaitafel staan! Wat een gemak zo'n overlock!Een DIY-projectje waar ik het eerder over had, vind je hier terug. Ik schilderde twee wijnkistjes in een kleur dat terug kwam in het behang en met wat restjes van datzelfde behangpapier kon ik de bodem van  de kistjes behangen. Hierin en op krijgen enkele moederdagcadeautjes van de kinderen een mooi plaatsje.
Ook de prikbordjes of heat-onderleggers zijn zeer handig om mijn TO-SEW lijstjes omhoog te hangen.

De stoffen liggen in de ladekasten (er staat hiernaast nog een kast :-) ) en onderaan zitten de restjes ...
Tips in verband met restjesverwerking zijn zeer welkom!Alle tijdschriften zijn geordend ... de reeds gemaakte patronen zitten in een map per editie. De voorbladen van LMV zijn steeds gekopieerd zo moet ik niet steeds alle tijdschriften doorbladeren om een model te zoeken.
Ook mijn andere patronen zijn eens geordend geraakt ... alles per ontwerper. Patronen zitten in de tijdschriftenhouder en de handleidingen zitten in de mappen.
Eindelijk een plaatsje voor mezelf ... Niet steeds alles moeten opruimen om te kunnen eten ... En dan terug alles klaarzetten om opnieuw te beginnen... Gewoon de deur toetrekken en doen waar je zin in hebt!


Reacties

 1. Oh ja, fijn, hè?! Dat werkt vast wel inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een eigen plek voor een naaister moet een basisrecht zijn, die van mij is helemaal zo mooi nog niet als die van jou en toch is het mijn happy-place.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar ben ik jaloers op, een eigen plekje! Hier nog altijd aan de keukentafel, alles opruimen, ....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier in jullie nieuwe stekje! En jij vooral in je mooie naaiwalhala!
  Wij zijn al twee jaar verhuisd en de naaikamer is nog steeds "a work in progress". De muren zijn al geverfd en 't is al geïsoleerd, nu nog een vloer en een plafond en ik kan inrichten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige kamer met superleuk behang ! Hou ik in gedachten voor als ons huisje klaar is. IK vraag me altijd af kunnen jullie naaien op zo'n beperkte ruimte, of heb je nog een aparte tafel voor te knippen? Ik naai in de living en dan ligt gans de tafel bijna altijd vol :-/ Of ligt dat eerder aan mij?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige kamer met superleuk behang ! Hou ik in gedachten voor als ons huisje klaar is. IK vraag me altijd af kunnen jullie naaien op zo'n beperkte ruimte, of heb je nog een aparte tafel voor te knippen? Ik naai in de living en dan ligt gans de tafel bijna altijd vol :-/ Of ligt dat eerder aan mij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier naai ik, maar knippen en uittekenen moet ook in de living gebeuren hoor :) en geloof mij alles ligt hier ook vol! Eén voordeel nu moet ik het niet steeds opruimen om te eten.

   Verwijderen

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. 😍