Joan: Een cadeautje voor de juf

Het einde van het schooljaar is er weer ... en de vraag kwam opnieuw: 'Wat ga ik maken voor de juf?'

Op mijn 2SEW-lijstje stond de Joantas van Georgette. Deze vond ik ideaal als cadeautje! Jade zit in een duobaanklas, dus voor haar twee tassen en Eden zijn juf verdiende natuurlijk ook een tas.
Het werden dus 3 Joantassen + 1 voor mij. Het in elkaar naaien van de tassen verliep eigenlijk vrij vlot. Een beetje bandwerk dus ... maar soms kan ik dat wel appreciĆ«ren!

Voor Eden zijn juf koos ik voor een poezig stofje van Timeless Treasures uit de Stoffentuin in Aalst. Zijn juf is namelijk dol op diertjes. En deze poesjes vond ik wel leuk. Met de overschot weet ik ook al wat te doen... een rokje voor Jade want ze vond de stof zooooooooooo mooi!

Voor de andere twee juffen koos ik voor een stofje dat nog in mijn stoffencollectie lag :) bestemd om een kleed te worden ... maar dan toch een tas, zelfs 2 geworden is.

Hopelijk zijn ze er heel tevreden mee! Ondertussen is mijn tas al goed in gebruik en ik moet zeggen zo zullen er nog volgen!

Vorig jaar maakte ik ook een tas voor de juffen ... eentje uit het boek 'Mijn Tas'. Bij het bekijken van mijn blog ontdekte ik dat ik deze niet gepost heb. Bij deze ook een fotootje van deze Alice tassen! Jade zat toen in de rode klas en Eden in de blauwe klas. Vandaar de gekozen binnenstof.


Een tip: Gebruik voor de binnenstof Ikea-stof. De Ditte stof heb je in rood, blauw, wit en zwart ... en kost €3/meter. Daarvoor kan je niet sukkelen. Ik heb steeds een grote voorraad in mijn kast liggen.

Reacties

  1. Heel mooie tassen! Ik gebruik ook vaak de Ditte stof voor tassen, goedkope oplossing inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. šŸ˜