Wat als je te weinig stof hebt?


De Leather sweater moet ik jullie niet meer voorstellen. Het al iets oudere patroon uit LMV blijft een topper. Hij rolde dan ook al meerdere malen van onder mijn naaimachine, maar deze is de eerste voor Jade. Haar reactie op Eden zijn pull was heel positief ... met zo'n mompelend mondje 'ik wil ook wel zo'n pull', deed mij realiseren dat het patroon even goed voor meisjes kan.


Even geleden kocht ik op het stoffenspektakel Aalst het leuke sweaterpaneeltje met de Bambi van Bambiblauw bij Toverstof. Ik dacht eerst de schouderlapjes in dezelfde stof te maken ... maar toen schoot mij ineens te binnen dat ik lederen lapjes liggen had in goud en zilver. Doelloos had ik het eens gekocht .... tot vandaag.
Bij de eerste pasbeurt zag ik Jade haar ogen glinsteren. De dankbaarheid kwam te voorschijn met een dikke knuffel en kus Ên hij was nog niet af! Nog de zoomboord en de halsboord aanzetten en ik was klaar...

Ik voegde aan de zoomboord een extra detail toe. Het lederen stukje komt terug... een ingeving van het moment toen de boordstof niet genoeg meegaf en er geen voldoende stof meer was om opnieuw te knippen. Het resultaat vind ik best wel mooi met het extraatje.
Wat denken jullie?
Hebben jullie dat ook dat soms de foutjes of tekort aan stof het kledingstuk toch nog geslaagder maken? En wat was dat dan?

Ik heb dat weer eens mogen ondervinden.
Super blij ben ik met het resultaat! En Jade ook! Daar doen we het voor :-)

Patroon: Leather sweater - LMV Herfst 2014
Stof: Bambiblauw - Toverstof

Reacties

 1. Ik heb nu twee Leather Sweaters gemaakt voor mijn zoontje. Ik ben altijd een beetje achter met een hype van een patroon of een stofje 😉. Nu ik jouw meisjesversie zie, wil ik er ook wel eentje voor mijn dochter maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het staat haar prachtig! Mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel leuk geworden! en dat stukje aan de boord is heel tof gevonden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. What can I say?
  Gelukkig had je te weinig stof. Dat is echt een superoplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, heel mooi. Onze kleine Jade zou dit ook super vinden. :D
  En hier is het ook zo. Wanneer ik iets voor grote broer maak, vraagt Jade ook vaak 'voor mij ook?'. ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. 😍