Oona of de salopettejurk


Jullie hebben waarschijnlijk ook allemaal een lijstje met patroontjes dat jullie nog willen maken. Wel, ik heb ook zo'n lijstje. Ik noem het mijn To-Sew-Lijstje met nog heeeeeeel wat items op die ik dolgraag nog wil maken.


Eén daarvan kon ik tijdens de herfstvakantie doorstrepen, namelijk de OONA jurk.


Toen een paar maand geleden La Maison Victor in de brievenbus viel, kwam de Oona jurk meteen op dat welbefaamde lijstje. De stof kocht ik al een paar jaar geleden, nog bij Liesellove ... zonder doel voor ogen. Nu was het doel eindelijk zichtbaar! Voor de voering gebruikte ik één van mijn lievelingsstofjes. Ik had nog een restje over van het rokje dat ik er eerder in gemaakt had.
Als extra detail gebruikte ik een gouden paspel voor het voorpand en de bretellen. Voor de afwerking heb ik geen knopen gebruikt, maar wel drukknopen. Iets makkelijker en we moeten die gevreesde knoopsgaten niet maken!


Ik maakte voor mijn bijna 8 jarige dochter (januari) een 122-128. Hij zit haar nu gegoten met een rokje aan de korte kant ... volgende keer toch beter een maatje groter maken. Zodat ze er meer kan van genieten!Jade is alvast heel blij!  En dan zijn we dat ook!
Reacties

  1. Ja, ook zo’n lijstje ;-). Mooie versie! Ik ben ook fan van die jurk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is zo'n mooi patroontje en jouw versie vind ik geweldig! Heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, dat is het perfecte stofje voor de Oona! Prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. 😍