Tem de draak: welkom bij de Vikingen! - Deel 1

Een familierondreis in Denemarken stond al enkele jaren op de planning. Toen ik enkele jaren geleden een advertentie van Pharos Reizen gelezen had over een rondreis in Denemarken over Vikingen en Legoland, moest ik direct aan mijn zoontje denken. Het jongetje was nog geen vier jaar, maar zijn cadeau voor zijn Eerste Communie lag min of meer al vast. Zijn interesses waren de laatste jaren niet erg veranderd: nog steeds heel veel zin om Lego te maken (het kind laat er zelfs zijn slaap voor) en Vikingen dat blijft toch wel fascinerend voor hem. 
Deze zomer was het eindelijk zo ver. Maanden en stiekem zelfs jaren hebben we er naar uitgekeken en het werd een magische familiereis!

Benieuwd naar onze vakantie? Lees dan zeker verder ...


Zaterdag reden we naar de haven van Puttgarden in Duitsland. Een rit van zo'n 760 kilometer. Het eerste deel van de reis verliep vlot, maar na onze tussenstop werd het boven ons heel donker en onweer brak uit. Een helse regenval met luide donders en duizenden bliksemschichten (die trouwens prachtig waren om te zien) maakten het rijden niet bepaald gemakkelijk. De kinderen hadden daar geen last van ...

Gelukkig hadden we geen tijdsdruk want we hadden een extra nacht bijgeboekt in Hotel Dania, een hotel dat net naast de haven ligt. Het hotel stelde niet veel voor en op de één of andere manier deed het ons denken aan de Sovjet-Unie. We hebben er met ons viertjes op een verzorgde, iets verouderde kamer goed geslapen en de dag erop lekker ontbeten. We waren uitgerust en klaar voor onze eerste dag Denemarken!


Het geluk lachte ons toe want we waren nog maar net vertrokken vanuit ons hotel en konden direct de veerboot oprijden en de poort ging toe, zonder uren te moeten wachten of aanschuiven. Ideaal! We waren letterlijk de laatste auto op de veerboot. Alleen dat al was een belevenis voor de kinderen. Toen onze auto in de buik van de boot zat, keken onze kinderen hun ogen uit op het dek! De éne na de andere boot vaarde ons voorbij! Het was de ideale start van onze vakantie!

Eens aangemeerd in Rødby (Denemarken), reden we direct door naar Møns Klint. Deze krijtrotsen zijn te vinden in het Oosten van Denemarken, op het eiland Møn.
De weg er naartoe was al een belevenis op zich: een hobbelige weg doorheen een spookachtig bos. Je hebt er verschillende wandelroutes om dan effectief naar de krijtrotsen te gaan. Wij kozen voor de wandeling van 2,3 km. Daarvoor neem je een trap van zo'n 500 treden naar beneden.
Vervolgens kom je op een prachtig kiezelstrand met een adembenemend zicht op de krijtrotsen. Zeker bij goed weer steken deze witte rotsen af tegen de mooie blauwe lucht. Onze kinderen hebben zich geamuseerd met stenen te ketsen in het water, het schrijven van boodschappen op keien met de gevonden krijtjes,... en ja, ze zijn ook op zoek gegaan naar fossielen! Een mooiere start konden we ons niet voorstellen.
Met spijt in ons hart moesten we dit mooie plekje achterlaten en begon de klim terug naar boven. Een flinke kuitenbijter, maar voor wie het nodig heeft, zijn er genoeg rustbankjes en uitkijkplatforms om even uit te rusten.
We zetten de tocht verder richting ons eerste vakantiehuisje in Gilleleje. Na het uitladen van de auto hebben we het domein even verkend en ontdekten we dat we vlak aan het strand zaten.


Met een adembenemende zonsondergang sloten we de dag af.

Reacties