Strijkplankhoes met een foliekeMijn strijkplankhoes heeft zijn beste tijd wel gehad. Het is duidelijk dat ik mijn strijkijzer soms iets te lang laat staan ...


Het was dus de moment om het te vernieuwen en eentje kopen was geen optie want ik vond toch nooit één naar mijn gedacht ...
Een tijdje geleden (bijna een jaar) kocht ik enkele mooie stofjes van Michael Miller in Opwijk. Echt typische naaistofjes met allerlei prenten van naaibenodigdheden op in leuke kleuren. De andere stofjes zijn dan weer met speldjes op ... ik was direct verliefd en kocht de stofjes zonder eindelijk na te denken wat ik met deze leuke stofjes ging doen. Tot vandaag!

Ik legde de oude hoes op het stofje en tot mijn grote spijt was de stof te kort. Gelukkig had ik dat gamma nog enkele stofjes gekocht en kon ik combineren. Dus het werden de twee zwarte stofjes die ik eerst aan elkaar naaide. Nadien legde ik opnieuw de hoes over de stofjes en knipte ik rondom de hoes met een naad van ongeveer 4cm. Zo kon ik een boord stikken van 2cm.Nu kon het werk beginnen .... Ik liet vooraan een kleine opening en via de tunnel kon ik met een veiligheidsspeld  het lint erdoorheen rijgen. Dankzij het lint in de tunnel kan je de hoes aanspannen zodat het perfect past.De hoes past perfect! MAAR ik vond dat zwarte stuk maar zwart. Oké er zijn gekleurde speldjes op, maar ik wou een folieke. Een plaats waar ik altijd mijn strijkijzer zet, daar moet een strijkijzer komen! Dus zocht ik een leuk prent via het internet. Onze printer ging vandaag het containerpark op dus kon ik het ook nog eens beginnen overtekenen, maar dan in de juiste maat.

De foto hierboven zou het moeten worden ...

Hoe ging ik nu dat strijkijzer op de hoes krijgen? Juist ja, APPLICEREN !!!

Appliceren had ik eigenlijk nog niet gedaan ... en ik kies natuurlijk direct voor een grote applicatie :)
Hoe ging ik te werk?

* De voorbereiding:
Aan de hand van het patroon knipte ik de stof. Daarna heb ik het patroon nogmaals uitgeknipt, maar dan in vlieseline. Met het strijkijzer de vlieseline vastgehecht ... dat maakt het iets dikker en gemakkelijker om mee te werken.
Vervolgens heb ik de applicatie op de hoes gelijmd met textiellijm, maar het zou zelfs met Pritt of andere lijmstiften kunnen.

* Het appliceren zelf:
Het is de allereerste keer dus heb ik natuurlijk eerst een proeflapje genomen, zo kon ik de juiste stand zoeken op mijn naaimachine. Voor wie het echt nog niet moest weten: een zigzagsteek waarbij de lengte heel klein is, zo komt de steek heel dicht bij elkaar.
Hier zie je het goed op de foto: de linkerkant is reeds gedaan, de rechterkant niet ...
En zoals je ziet, ben ik hier wel een tijdje zoet mee :) want het gaat traag, zeer traag ... zodat ik er zeker niet naast zit !

Reacties

  1. Je wordt nu vrolijk als je moet gaan strijken of niet?Toffe hoes gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. this blog is wonderful.
    thanks for sharing your beautiful blog.
    to get fabric on demand from weaveron textile.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. 😍