Kleuterboekentasje 'Hazel' via Pand 42
Vandaag heb ik voor het eerst een workshop gevolgd !!!

De workshop ging door in Pand 42 te Sint-Niklaas. Het kleuterboekentasje 'Hazel'(patroon van Liel) stond op het programma! Aangezien ik binnenkort 2 kleuters zal hebben die naar school gaan... was de kleuterboekentas de ideale workshop. Een extra boekentasje kan nooit kwaad, want die boekentasjes doorstaan toch veel :)

Het was een fantastische ervaring om zo eens met enkele dames samen te stikken, te babbelen en natuurlijk ook vragen te stellen aan elkaar! Joke heeft ons daar super bijgestaan! Het is ook een super leuk winkeltje! Mij zien ze daar nog terug ;)
Ik had me direct in twee workshops ingeschreven: de volgende is de jas 'Maelle' van IeneMiene Ik ben benieuwd wat dat gaan geven. Ik had al zo'n zenuwen om aan het boekentasje te beginnen ... de jas zal nog erger worden, vrees ik!

De stof van dit boekentasje is uit de Ikea, stevige canvas en prijslijk! Het is een stofje dat je kindjes zelf kunnen inkleuren met textielstiften, die je trouwens ook in de Ikea kan vinden! Laten inkleuren, 1 uur laten drogen, strijken en wassen op 40°C, maar ik heb het toch op 30°C gedaan.
Hier zie je Jade een deeltje van haar boekentas inkleuren:


 Ik dacht eerst om heel het boekentasje te laten inkleuren ... maar na één flap was Jade het uiteraard al beu! Dus dacht ik het als flap te gebruiken... maar uiteindelijk heb ik het niet gedaan. Ik gebruikte haar lapje stof als binnenzak. Zie foto's:


Zo heeft het boekentasje een leuke extraatje :) En daar kan ze dan haar schriftje insteken.

Nog enkele foto's:
 Het 'jadeden'-logo mocht uiteraard niet ontbreken!
Deze roze versie is uiteraard voor Jade, maar Eden krijgt dezelfde, maar met groene accenten. De fournituren en dikkere paspel zijn al gekocht. Maar ik denk dat ik voor de binnenstof, toch nog groene skai zal zoeken. Waterdicht is bij hem nog zeer belangrijk!

Deze boekentas zal ik ook nog moeten inspuiten met HG waterdicht voor textiel. HG waterdicht voor textiel is speciaal ontwikkeld om wol, katoen, linnen en alle hiermee gemengde weefsels water- en vuilafstotend te maken. Hopelijk zal het werken, want de boekentas is natuurlijk wit hé :)


Stof buitenkant: Ikea - canvas
Stof binnenkant: opwijkse stoffen - roze Gabardine
Fournituren: Pand 42


Reacties

 1. Mooi! Knap gemaakt! Heb de stof ook liggen… Maar Jochem kan zo mooi nog niet inkleuren…

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga dezelfde vr Eden maken en hem ook laten kleuren, maar dat zal ook kriebelkrabbel zijn ze ... heeft zijn charmes, iets persoonlijks ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een onwijs leuk tasje, met leuke accenten!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. 😍