Jade goes JackieNa de Maëlle (die Jade trouwens niet graag ziet en dus niet wil aandoen ... ppfff) ondernam ik poging nummer 2: de Jackie!
Prachtige patronen met een super uitleg! Te koop bij Ienemiene

Dat ik een Jackie ging maken dat stond al een tijdje vast. Maar de juiste stof vinden was moeilijk. De buitenstof vond ik nog in de zomervakantie bij Liesellove. Voor de binnenstof heb ik er bijna 2 maand over gedaan om de perfecte stof te vinden ... ik dacht eerst aan een katoentje, maar het moest een echte winterjas worden ... uiteindelijk besloot ik naar Stoffen van Leuven te gaan want online vond ik de kleurcombinatie moeilijk te kiezen...  Daar kreeg ik een fantastisch stofje aangeboden. Een lekker warm, fleece, teddybeerachtig stofje ook helemaal uit katoen!
Ik was er onmiddellijk verliefd op!

Tussen het wollen buitenstofje en het lekker warme teddystofje heb ik nog watteline tussengestoken ... een echte winterjas.

Ook de zakjes zullen extra warm zijn:Extra aan deze Jackie is de afneembare kap ... wat ik bij Eden niet gedaan heb, heb ik bij Jade wel gedaan omdat het te veel  lagen stof waren om door te stikken ... dus afneembaar.
Daarvoor gebruikte ik kamsnaps ... ze zitten verstopt onder de kraag wanneer ze de jas draagt zonder kap.


De knoopsgaten ... bbrrrr... ik ben er geen fan van! Ik durf dat eigenlijk niet zo goed, want heb steeds schrik alles te verpesten! DUS kwam mijn mama met een schitterende oplossing: drukknoppen gebruiken en daarboven dan de knoop naaien + voor Jade zal het gemakkelijker zijn om jas toe en open te doen ....


De aan foto's :

Reacties

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. 😍