Zou ik zo de winnaar van de Tour de France mogen kussen?


De vervloekte belladone waar ik uren ingestoken heb! Mag het resultaat er zijn???De stof komt van Mondepot. Het is een gele piqué (katoen met wat stretch in met een lichte wafelstructuur). Het is gele is uitverkocht, maar in het roze is hij er nog. Ik kocht niet alleen de gele, maar ook de donkerblauwe en donkere turquoise.
Mondepot gaf als raad om een June te maken... maar deze had ik al eens gemaakt en wou toch eens iets anders. En toen spookte de Belladone van Deer&Doe door in mijn gedachten! Ik was onmiddellijk verliefd. Ik vroeg aan mijn man in welk kleur en hij zei direct geel. Dus het werd een gele jurk voor de zomer ... ideaal. Alhoewel ik wat onzeker was, want geel is niet direct mijn kleur uit mijn kleurenpalet ;) Je ziet ook dat de kleur op de foto's nogal verschillen!
Er zijn heeeeeeeeeeel wat aanpassingen gebeurd om deze jurk mooi te krijgen voor mij! Pppffff ik zit tussen alle maten in dus het werd al zoeken naar welke maat ik nu precies ging maken. Uit gewoonte (en uit schrik) maak ik steeds een maatje te groot ... Gevolg: Mijn eerste pasbeurt was een regelrechte ramp. Ik was precies een lompe koe ... maar na heel wat aanpassingen is het toch nog goed gekomen.

Enkele aanpassingen op een rijtje:

- De rits heb ik opzij gestoken ... een rits achteraan was geen optie voor mij. Moeilijk om zelf aan te krijgen en het verstoort voor mij het uitzicht!

- De hals heb ik wat dieper uitgesneden.

- Omdat het aan mijn nek gaapte, heb ik aan de schouders ongeveer 1 cm weggehaald aan de nek, dat op niets uitloopt aan de schouders. Deze aanpassing was nog niet voldoende dus heb ik onder de 'flap' ook twee nepen gestikt.

- De rok heb ik ook heel wat smaller gemaakt.

En bij de laatste pasbeurt gebeurde het onmogelijke ... de rits ... KAPOT ... grrrrrrrrrrr
Tijdens het naaicafé hebben ze mij moeten helpen om eruit te geraken! Die Belladone was vervloekt!
Ze heeft dus bijna 2 maand in de kast gelegen en eindelijk is ze nu afgeraakt. Mijn mama heeft de rits gelukkig kunnen maken, maar ik kreeg daarbij ook de raad dat je niet te dicht mag stikken, anders gaat de rits kapot, zeker op de dikkere stukken. Maar hoe krijg je dan een blinde rits ??? Frustraties tot en met! Want ik was zooooooooooo fier op deze blinde rits!

Nu ja ... ik heb er mij bij neergelegd en de rits is gebleven (niet echt blind) maar ze werkt wel!

Of er nu een tweede belladone zal komen ... ppff ik weet het niet echt!
Wat denken jullie? Staat het mij?


Nog enkele sfeerfoto's:


Reacties

 1. Super, ik maakte die ook al in de turquoise versie met dezelfde stof. Gelukkig niet teveel aanpassingen moeten doen ;-). Het is echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de jurk mooi bij jou.Zelf durf ik die niet maken,lijkt me moeilijk met dat rugpand enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je er stralend uitzien, ook met geel, maar de jurk misschien niet het meest flatteus? Niet te wijd van onder/strak van boven en de taille misschien iets te hoog?

  Lijkt mij een heel moeilijk model om mooi te krijgen trouwens hoor, dus sowieso chapeau :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. 😍