Black Poppy Jessy

De Jessy jurk uit La Maison Victor is de laatste tijd wel heel populair in blogland. Ik kon dus niet achterwege blijven ... ik was meteen verkocht toen ik de jurk bij verschillende medeblogsters zag! Deze en deze en deze zijn echt mijn favorieten!
Voor de jurk raadt LMV een crêpe-satin stof aan ... een stofje waar ik nog niet mee gewerkt heb. Onlangs kocht ik bij Mondepot een soort crêpe van Christian Wijnants - Black Poppy. Er zit zo'n leuke textuur in de stof.  Deze stof kon misschien wel een match zijn met de Jessy jurk. Aangezien ik nog geen zwart kleedje in de kast hangen heb ... en naar horen zeggen, is dat wel een must: Little Black Dress - Een zwarte jurk met een klein detail en met leuke ceintuur die de jurk uniek maakt.  Dus ben ik maar aan de slag gegaan, want de Jessy voldoet aan al die eisen, nietwaar?

Mijn patroondelen waren al overgetekend en geknipt wanneer ik de goeie raad van mijn medeblogsters las. Hij valt groot uit... mmm wat zou ik doen opnieuw gaan tekenen of gewoon de naadwaarde weglaten. Ik ben voor het laatste gegaan ... op zich viel dat nog mee. Ik hou wel van niet te spannende kleedjes. Maar ik moet toegeven dat onder mijn arm toch wel wat groot was. De borstnepen kwamen ook niet echt overeen met mijn borsten. Dus heb ik de schouders wat ingenomen, en ook wel wat aan de zijkant ingenomen. De taille vond ik goed.
Mijn boven -en onderkant verschillen een maat of zelfs 2 ... en dat maakt het allemaal niet gemakkelijker op om de goede maat te kiezen ... ppffff

Uiteindelijk vind ik het wel een mooi en makkelijk kleedje om te maken. Een detail waar je extra op moet letten zijn natuurlijk de vouwen die mooi overeen moeten komen. Maar wonder boven wonder dat was onmiddellijk goed.
Misschien dat er zo nog volgen. Maar dan zal ik wel een maatje kleiner mogen uittekenen :)

Mijn zomerversie:


Ik denk dat ik dit kleedje ook in de herfst zal kunnen dragen ... met een leuke kousenbroek onder, mijn laarzen en leuke gilet of jas ... ik denk dat het moet kunnen! Wat denken jullie?

Mijn herfstversie:
Voila, 1 jurk ... maar de combinaties die je er mee maakt ...Patroon: Jessy uit La Maison Victor - Editie Jan/Feb 2015
Stof: Black Poppy van Mondepot
Reacties

 1. Leuk! Geef mij maar de herfstversie (ik hou niet zo van zwart in de zomer maar dat is persoonlijke smaak)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh echt heel mooi hoor! En idd leuk dat je eigenlijk enorm veel kan combineren he. Super! Is kleedje dat ik hier ook al op de to do list heb gezet van zodra ik dit in het boekje zag staan, maar is er nog niet van gekomen het te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi, leuk gecombineerd met die kousen en jas maar laat het aub nog een beetje zomeren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! En zeker ook door te dragen in de herfst :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooi!Ik heb hem ook nog niet gemaakt maar wie weet maak ik er ook eentje voor in de herfst.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Twee mooie outfits! Van dit kleedje ga je nog veel plezier hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. amaai, dat is prachtig idd iets voor de zomer en de winter... machtig

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig ! Welke maat maakte je ? Ik vind het ook zo tof dat je het in de herfstlook ook laat zien.
  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een simpel maar mooi kleedje! Heel schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super kleedje! Staat je heel goed. Met de juiste accessoires ga je er het hele jaar plezier van kunnen hebben! Zeker je herfstlook vind ik super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. 😍