Mambo No.5 !

One, two , three four, five everybody in the car so come on let's ride ... 


Het Mambo kleedje doet me instant denken aan het zomerse liedje van Lou Bega. Ik ontdekte de Mambo een dik jaar geleden op de blog van haar. Ik was meteen verliefd op de jurk en pinde het onmiddellijk! De stof had ik ook liggen: een stofje met een fluo, driehoekige print vanuit de Veritas. Ik kon het kleedje dus schaamteloos kopiëren ... (als iets perfect is in je ogen, dan moet je het niet aanpassen hé) Dus sorry voor het na-apen, maar het moet toch ook een beetje een compliment zijn hé. 
Maar het patroon dat moest ik natuurlijk nog te pakken krijgen ... Mijn man had nog een boekenbon liggen en had niet direct een boek in zijn gedachten ... dat moet je mij geen twee keer zeggen. Op mijn verlanglijstje staan er wel enkele waaronder Homemade Mini Couture. Er staan vele leuke dingen in zowel voor jongens als meisjes! De indianenpakjes zullen hier ook nog wel te zien zijn ... :) 

Omdat het ook stilletjes aan traditie aan het worden is om een "1 september kleedje" te maken, is deze Mamboversie de perfecte outfit voor de eerste schooldag van dit nieuwe schooljaar!De knopen gingen er aan ... maar dan weer af ... dan weer aan ... maar zoals je ziet, heb ik ze er toch af gedaan. Het is dus een jurkje zonder knopen geworden! Ik hou van details met knopen ...dochterlief is er allergisch aan! Werkelijk dat kind heeft een fobie voor knopen! Mama zit dus steeds in een dilemma: met of zonder ... compromis moeten maken om het kleedje aan te doen of niet ... want ik kan het u zeggen ... ik moet het goed kunnen uitleggen als er knopen aan zijn!
En Jade is super blij ... want het zwiert :) Wat wil een meisje van 5 nu nog meer?


Patroon: Mambo - Homemade Mini Couture
Stof & Paspel: Veritas

Reacties

 1. Leuke jurk. Iets kopiëren dat zo prachtig is, dat kan alleen maar goed zijn. Wel jammer van de knopen, want ik vond het wel leuk zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ook, ik hou van die details (met knopen) maar dochterlief is er echt niet zot van!

   Verwijderen
 2. Oh, ik had ook een knopenfobie vroeger! Mijn derde woordje was knnnnnnooooop, waarbij ik steevast misprijzend wees naar de exemplaren op vaders hemd. Negentien jaar later moet er nog steeds een héél goede reden zijn om dingen met knopen te dragen :) Dus ik vind het jurkje toffer zonder!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk om te lezen. 😍